fredag 25 maj 2012

Det går undan!


Igår morse kom Skuttunge Mark och Bygg med grävmaskinen! Det är en lätt overklighetskänsla när vi går runt och tittar på mark, träd och anslutningspunkter till VA. Men det känns bra att få prata direkt med Jonas som ska gräva. Vi kommer fram till att det blir bäst att gå på den servis som redan finns i gatan, det kommer antagligen att kosta mindre och vi vet på vilken höjd anslutningen ligger. Om vi gräver åt andra hållet kunde vi få en teoretisk höjd, men inga garantier på att den stämmer...och stämmer den inte så får naturligtvis vi gräva om. Det är i och för sig logiskt, det blir ju lite krångligt att justera VA nätet i gatan bara för att vi lyckas lägga oss på fel nivå. 
Det är det här som kallas etablering. Det ligger lite rör på sidan om också. Jag skulle säga att det är  att köra ut en grävmaskin...
Första spadtaget! Eller grävskopan...Taget från vårt köksfönster :-)
 När jag kommer hem från jobbet vid tvåsnåret på eftermiddagen har i princip hela vår tomt förvandlats till en jordhög. Jag är glad att solen skiner... det kommer att bli riktigt geggigt när det regnar!

Nu har vi fått en garageuppfart och högarna körs ut och iväg allteftersom. Taget från tomtgräns






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar