onsdag 23 maj 2012

Utsättning

Vilket hus vi ska bygga (ja, ja BWN Bygg då, men vi betalar ju...) Det kommer att bli enormt! Det var en snubbe från kommunen här idag och satte ut huset på tomten. (Ja, det heter så när de går runt med sina fina gps styrda manicker och bestämmer exakt var hörnen på vårt hus är placerade på kartan.) Vi kan i alla fall konstatera att päronträdet hamnar I balkongen... det kanske inte är det bästa. Men om man sågar bort lite grenar så kanske man kan plocka päron FRÅN balkongen och mycket bättre än så kan det ju inte bli. Dessutom har Alva (övriga barn är för små för att jag ens vill tänka tonåring i samma mening...) en perfekt ut/insmitningsväg när hon blir tonåring och har fått utegångsförbud. Det är ju bara att klättra ner längs päronträdet...och hoppas att man kommer upp igen :-)

Johannes, i barnvagnen alltså, står precis utanför garaget. Det kära gamla päronträdet syns till höger i bild. 

Jag var tvungen att ta några kort innan jag gick loss med sågen. Det såg ut som om det snöade när jag satte igång att såga . 
Imorgon bitti är det byggstartsmöte och vi kan få besked om hur många fler träd som måste kapas. Sen ska de börja gräva! Aaaargh! Läskigt ju.

En annan rolig aspekt är att anslutningspunkterna till vatten och avlopp är i fel ände av tomten :-) Så det blir till att gräva sig igenom hela fina gräsmattan...Skämta bara! Vi har ingen fin gräsmatta, så det blir till att gräva sig igenom hela fina ogräsmattan :-) Jocke (han som bygger)var lite orolig, eftersom det inte blir helt jämnt när man gräver såna djupa hål/diken. Han kan ju inte veta att jag är allergisk mot plana gräsmattor.

1 kommentar:

  1. Spännande! Vi får komma förbi nån dag och kolla på alla gropar i ogräsmattan =).

    Kram

    SvaraRadera