onsdag 20 juni 2012

Sista fixet innan takstolarna kommer

Idag kommer takstolarna! Killarna ska jobba över för att hinna med att få klart staket innan midsommar! Det känns helt overkligt! Har ni hört det förut? Ja, jag vet, men det går liksom inte in i mitt huvud att vi ska bo där till vintern! Det är så fantastiskt roligt att se huset växa fram och de gör ett så fint jobb. Jag tror jag gråter en skvätt. Är det någon som har forskat på hormonivåer när man bygger hus? Det måste vara liknande de man har som gravid. Jag känner mig i alla fall lika lycklig, orolig och förväntansfull. (nja kanske inte riktigt lika mycket, men nästan :-))

I alla fall, här kommer en liten rapport om våra framsteg (Viktor och Jockes framsteg just nu, men det känns som våra eftersom vi blir alldeles matta av att se hur fort det går.)

Det här är baksidan. Närmast är garaget och dörren längre bort går in till köket. Här kommer vårt växthus/uterum att stå någon gång i framtiden.  

Den här bilden tog jag i motljus igårkväll. Det är  framsidan. Närmast oss är garaget med vår 3 m garageport (så att inte fru Hellström slår av bakspeglarna när jag ska in med vår nästa bil som kommer bli monsterstor för att få plats med våra växande barn...Eller så  blir det ingen bil alls utan vi blir helt fanatiska miljöaktivister och lever utan bil och äter bara sojabönor och linser hela dagarna. Den som lever får se...) Centrum i bild är vårt tvättstugefönster och entrén kommer att vara där byggställningarna är nu. 

Nu står jag i vårt blivande sovrum. Hjärtväggen är uppe, men annars helt väggfritt.  Det är Viktor som står och fixar i vad som ska bli vårt städskåp...

Det här är ytterväggarna till takkuporna. De bara står och väntar på att få lyftas på plats. Jag har inte riktigt fattat hur stora takkupor vi ska ha. Men det börjar gå in nu.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar