lördag 9 juni 2012

Plattan klar!

En massa pyssel ligger bakom (eller under då...) en grund.
Jag har inte fattat hur mycket jobb som ligger i grundet! Lite grus, armeringsjärn och sen kommer betongbilen... Jo eller hur. Först ska det ju vara grävt till rätt nivå, och avlopp för både spill och dagvatten ska i. Sen blir det en massa grus som ska packas på rätt höjd, därefter kantelement som ska stå precis rakt och på rätt nivå. Därefter börjar legobyggandet med cellplast. I den dras en massa kanaler hit och dit och fram och tillbaka. Uppe på cellplasten läggs först golvvärmen och sen armeringsjärn. 

Om man har otur så står inte bergvärmen med på ritningarna och då får man slita upp armeringsjärn och cellplast igen och lägga ner det i efterhand. Den enda gången under hela tiden som jag såg Jonas något stressad och frustrerad, det var när vi (Stefan) lite försynt frågar hur bergvärmen kommer in. 
Ska ni ha bergvärme! Det är inte sant! Det såg ut som om han skulle vilja slå huvudet i grävmaskinen. Men efter lite magandning så körde han igång grabbarna med att få ner slangen på plats. De blev klara i hyfsad tid i alla fall

Dagen efter kommer då betongbilen och döljer allt hårt arbete som ligger i grundet. Det som syns är lite rör här och där. 

Vi hade fantastisk tur med vädret. Det får inte regna, som det gjort dagarna innan, så solen tittade så snällt fram och gjorde det hela dagen. Vi fick vattna lite, men dagen efter hjälpte vädret till igen med regn :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar